Næste aktiviteter

Mandag 10. august 2020
kl. 18.00

Hulemøde og blad 3.

Mandag 24. august 2020,
kl. 18.00

Hulemøde.

Se yderligere i “Mødekalender“.

Besøgende:

Flag Counter

Siden sidst

Corona/Covid-19:

Telegrafkurerens april nummer samles i.h.t. forsamlingsforbud og med behørig afstand mellem bladsamlerne.

 

Torskegilde.

Med en smule forsinkelse kommer billederne fra Sydsjællands torskegilde her på siden.

På skuddagen den 24. februar samledes vi 16 deltagere til det traditionsrige torskegilde.

Formand Per havde været på Øresund nogle gange for at sikre fangst af torsk.

Deltagerne nød den gode spise med kartofler, sennepssovsen og alt det gode tilbehør.

To af de deltagende bedre halvdele havde medbragt lagkage til dessert.

Endnu en dejlig aften i godt selskab.

 

 

Telegraftroppernes 68 års fødselsdag, 1. november 2019.

Ved Føringsstøtteregimentets navnedag (og dermed Telegraftroppernes 68 års fødselsdag) deltog fra TRS-SSJ Kai og Peter med foreningens fane.

Vi mødtes med regimentets soldater, SMUK og Forsvarsbrødre med fane på Bülows Kaserne, hvor paraden blev formeret under ledelse af OL F. V. Nielsen.

Med Smuk i spidsen marcherede vi Fredericia rundt og endte på Axeltorv. Her var fanerne fra TRS Sydjylland og København klar til parade. 

Der blev meldt af til Fg. RC, der derefter inspicerede paraden og holdt fødselsdagstale. Gæstetaler var GM Bojesen, chef for SOCOM. GM ønskede til lykke og nævnte det tidligere og nuværende samarbejde mellem føringsstøttetropperne og specialstyrkerne Frømandskorpset og Jægerkorpset.

GM ser i fremtiden et endnu tættere samarbejde som en væsentlig opgave for begge parter.

Fra TRS blev overrakt krus til årets soldat. Fra Fredericia Kommune var der diplom, billet til Bridgewalk samt kommunens nye nål med motiv af landsoldaten til “det stille hold”, der er 10 soldater ved regiments forskellige afdelinger og enheder, der på tværs af organisationer skaber et forbilledligt samarbejde og får dagligdagen til at virke.

Efter march tilbage til Bülow Kaserne var det hjemtur efter en flot parade.

Peter Christensen

 

Torsdag den 24. oktober 2019 var der faneindvielse for ny fane til Føringsstøtteregimentet.

Fra Sydsjælland deltog Kai, Helmer og Per – Kbh, Sydjylland, Nordsjælland og landsforeningen var også repræsenteret. Flere hundrede soldater stillede op til paraden.

Vores dronning tog hele turen rundt og besigtigede soldaterne. Et stort antal VIP’er og mange striber og stjerner var inviteret sammen med HM Dronning Margrethe, som skulle slå 1. Søm i – herefter forsvarschefen og sidst NK hærchef.

Herefter overdrog HMD fanen til fungerende regimentetschef Anne C C Bill, som videregav fanen til fanekommandoen. Kæmpestor og flot arbejde af Anne.

Paraden afsluttedes og alle blev budt til reception i gymnastiksalen med små søde kager og kaffe. Helt fin dag

Per Skou Hansen

 

 

LINK til Youtube video fra paraden: <KLIK HER>

 

 

Flagdagen 5. september blev fejret i Næstved.

 

Indledningsvis samledes ca. 80 veteraner med pårørende i byrådssalen, hvor borgmesteren takkede for indsatsen i verdens brændpunkter. Der blev budt på vin/øl/vand, kransekage og chips og lejlighed til at tale med de øvrige deltagere.

På Grønnegades Kaserne stillede foreningerne med 8 faner under kommando af Knud fra De Blå baretter. Formanden for Samvirket bød velkommen til de ca. 130 fremmødte og gav ordet til borgmesteren, der omtalte kommunens nære samarbejde med Veteranhaven i Slagelse, Veterancenteret i Ringsted samt Samvirket. Der blev afsunget et par sange akkompagneret med musik fra HJV musikkorps.

Efter en mindre regnbyge stillede kolonnen op til fælles march til Sct. Mortens Kirke, hvor der var en kort andagt. Herefter fælles march til Gl. Ridehus, hvor Samvirket bød på smørrebrød og lidt at drikke.

I Byrådssalen.

 

Klar til parade.

 

Soldaterforeningernes faner.

 

Parade Grønnegades kaserne.

 

Borgmester Carsten Rasmussen taler.

 

March gennem Næstved

 

I Sct. Mortens kirke.

 

Torskegilde 25. februar 2019

TRS Sydsjælland afholdt 25. februar udvidet Hulemøde, idet der blev serveret kogt torsk med tilbehør for medlemmer og de bedre halvdele.
Der var 21 deltagere til en dejlig aften i godt selskab med lækker mad og hygge.

Formand Per i køkkenet sørgede for maden til denne traditionsrige aften, der blev afviklet for 30. gang.

Per og Bent i køkkenet.

 

Snakken går.

 

Bliver de ikke snart færdig med den torsk?

 

Vi venter stadig!

 

Så er det lagkagerne. Hugo tager for sig.

 

TRS-Sydsjælland 65 år

Lørdag den 19. januar fejrede vi TRS afdeling Sydsjællands 65 års fødselsdag med en dejlig fest for 30 deltagere.

Til velkomst fik vi chips og Asti og formandens velkomsttale. Der blev serveret skaldyrssalat med brød til forret, der efter en lækker buffet inden en skøn isdessert.

Musik ved Kristian Jacobsen, der underholdt under spisningen, støttede med musik til tre sange og efter middagen sørgede for dejlig dansemusik.

Undervejs oplæste Formanden begrundelsen og overrakte medalje til foreningens nye æresmedlem Ib Nykvist.

Hugo holdt en tale, hvor han blandt andet sagde følgende: ”Bestyrelsen sørger for, at vi hver anden mandag kan mødes til foreningsaften (hulemøde), hvor der bliver spillet kort og billard, hvis altså vi møder mange nok.

Og vi får altid et godt måltid mad, hvor vi også får tid til at udveksle lidt meninger og orienteringer. Ja, og så bliver bladet Telegrafkureren også trykt af Svend og samlet af os andre 5 gange i året.”

Og dermed fik Hugo på alles vegne takket bestyrelsen for arbejdet i foreningen.

JULEMUSIKGUDSTJENESTE  I MARIBO DOMKIRKE.

Hærhjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster arrangerede Julegudstjeneste i Maribo Domkirke onsdag, d. 12. dec. 2018 kl. 1900. Hertil havde de bl.a. indbudt soldaterforeninger til at deltage.

Betingelsen var, at vi dels tilmeldte os og dels deltog i en generalprøve fra kl. 18. Da TRS Syd også har medlemmer boende på Falster og Lolland, besluttede vi at deltage med vor fane med Kaj som fanebærer og Hugo som hjælper.

Kaj havde tidligere deltaget i et lignende arrangement, og vi havde derfor besluttet, at Kaj kørte til Hugo i Fensmark for at få en kop kaffe og en ostemad inden afgang kl. 1645. Men uheldet var ude for Kaj, da han punkterede mellem Skelby og Herlufmagle.

Dog lykkedes det ham at trille frem til et værksted i Herlufmagle. Der var mekanikeren heldigvis i stand til at få det punkterede hjul afmonteret og hullet i dækket fra et søm fundet og repareret på 30 min. Kaj meldte sig derfor via mobiltlf. til Hugo, at han nu igen var på vej – ankom til Fensmark ca. kl. 17. En hurtig kop kaffe og et par snitter blev indtaget, hvorefter Hugo kørte kl. 1710 med Kaj og Lisa.

Heldigvis kendte Kaj, der var en ægte lolliker, vejen i Maribo til selve våbenhuset i kirken, og med hurtige greb blev fane rullet ud, og vi meldte os klar til prøven, der startede ca. kl. 1725 og sluttede ca. 15 min. senere.

Op til kl. 1900 blev domkirken næsten fyldt, og da kl. slog syv slag, førtes fanerne ind til den prægtige ”Sct. Jørgens March”, spillet af hjemmeværnsorkestet  i flotte toner.

Selve julemusikgudstjenesten var en blanding af en forkortet gudstjeneste iblandet salmer til orgelmusik og musikarrangementer spillet af musikkorpset.

Efter udgangsbønnen blev fanerne ført ud til det fantastiske musikstykke ”Kongernes konge” spillet med kraftig styrke af musikkorpset. En fantastisk oplevelse. Ved udgangsdøren inde i kirken dannede de 20 faner så en faneparade, hvor igennem alle besøgende gik på vej ud. En fin afslutning.

PS! HJV invitation til os lød i øvrigt på, at der efter gudstjeneste og koncert ville være ”kaffe mv. i tilstødende lokaler”.  Kaffe var der og mv. betød åbenbart kun lidt småkager (hele og knuste), selvom Kaj mente, der tidligere år havde været sandwich!

Vh. Hugo, soldaternr. 503270

TGR’s 67 års fødselsdagsparade i Fredericia, 1. november 2018.

Fra Sydsjælland deltog Kaj (med fanen) Helmer og Per (med kommandoen).

Efter samling gik samlingen gennem Fredericia by – en gåtur på ca 3 km. Undervejs blev holdt stop ved Meldahls rådhus, hvor diverse anerkendelser og mønter blev uddelt. Der blev holdt flotte taler, hvor også der var ros til Soldaterforeningerne.

Lidt malurt skal lyde: Faner og fremmødte fra Sydjylland – Sydsjælland og København (landsfanen), samt Forsvarsbrødrene i Fredericia – det burde kunne gøres bedre end 4 faner, men flot var det i det gode vejr.

Afsluttede med bespisning på Rye´s Kaserne, hvor vi indgik i den daglige forplejning med både varmt og koldt. Tak for en god dag.