Næste aktiviteter

Mandag 4. november 2019,
kl. 18.00
.

Hulemøde.

Mandag 18. november 2019,
kl. 18.00

Hulemøde.

Se yderligere i “Mødekalender“.

Besøgende:

Flag Counter

Siden sidst

Flagdagen 5. september blev fejret i Næstved.

 

Indledningsvis samledes ca. 80 veteraner med pårørende i byrådssalen, hvor borgmesteren takkede for indsatsen i verdens brændpunkter. Der blev budt på vin/øl/vand, kransekage og chips og lejlighed til at tale med de øvrige deltagere.

På Grønnegades Kaserne stillede foreningerne med 8 faner under kommando af Knud fra De Blå baretter. Formanden for Samvirket bød velkommen til de ca. 130 fremmødte og gav ordet til borgmesteren, der omtalte kommunens nære samarbejde med Veteranhaven i Slagelse, Veterancenteret i Ringsted samt Samvirket. Der blev afsunget et par sange akkompagneret med musik fra HJV musikkorps.

Efter en mindre regnbyge stillede kolonnen op til fælles march til Sct. Mortens Kirke, hvor der var en kort andagt. Herefter fælles march til Gl. Ridehus, hvor Samvirket bød på smørrebrød og lidt at drikke.

I Byrådssalen.

 

Klar til parade.

 

Soldaterforeningernes faner.

 

Parade Grønnegades kaserne.

 

Borgmester Carsten Rasmussen taler.

 

March gennem Næstved

 

I Sct. Mortens kirke.

 

Torskegilde 25. februar 2019

TRS Sydsjælland afholdt 25. februar udvidet Hulemøde, idet der blev serveret kogt torsk med tilbehør for medlemmer og de bedre halvdele.
Der var 21 deltagere til en dejlig aften i godt selskab med lækker mad og hygge.

Formand Per i køkkenet sørgede for maden til denne traditionsrige aften, der blev afviklet for 30. gang.

Per og Bent i køkkenet.

 

Snakken går.

 

Bliver de ikke snart færdig med den torsk?

 

Vi venter stadig!

 

Så er det lagkagerne. Hugo tager for sig.

 

TRS-Sydsjælland 65 år

Lørdag den 19. januar fejrede vi TRS afdeling Sydsjællands 65 års fødselsdag med en dejlig fest for 30 deltagere.

Til velkomst fik vi chips og Asti og formandens velkomsttale. Der blev serveret skaldyrssalat med brød til forret, der efter en lækker buffet inden en skøn isdessert.

Musik ved Kristian Jacobsen, der underholdt under spisningen, støttede med musik til tre sange og efter middagen sørgede for dejlig dansemusik.

Undervejs oplæste Formanden begrundelsen og overrakte medalje til foreningens nye æresmedlem Ib Nykvist.

Hugo holdt en tale, hvor han blandt andet sagde følgende: ”Bestyrelsen sørger for, at vi hver anden mandag kan mødes til foreningsaften (hulemøde), hvor der bliver spillet kort og billard, hvis altså vi møder mange nok.

Og vi får altid et godt måltid mad, hvor vi også får tid til at udveksle lidt meninger og orienteringer. Ja, og så bliver bladet Telegrafkureren også trykt af Svend og samlet af os andre 5 gange i året.”

Og dermed fik Hugo på alles vegne takket bestyrelsen for arbejdet i foreningen.

JULEMUSIKGUDSTJENESTE  I MARIBO DOMKIRKE.

Hærhjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster arrangerede Julegudstjeneste i Maribo Domkirke onsdag, d. 12. dec. 2018 kl. 1900. Hertil havde de bl.a. indbudt soldaterforeninger til at deltage.

Betingelsen var, at vi dels tilmeldte os og dels deltog i en generalprøve fra kl. 18. Da TRS Syd også har medlemmer boende på Falster og Lolland, besluttede vi at deltage med vor fane med Kaj som fanebærer og Hugo som hjælper.

Kaj havde tidligere deltaget i et lignende arrangement, og vi havde derfor besluttet, at Kaj kørte til Hugo i Fensmark for at få en kop kaffe og en ostemad inden afgang kl. 1645. Men uheldet var ude for Kaj, da han punkterede mellem Skelby og Herlufmagle.

Dog lykkedes det ham at trille frem til et værksted i Herlufmagle. Der var mekanikeren heldigvis i stand til at få det punkterede hjul afmonteret og hullet i dækket fra et søm fundet og repareret på 30 min. Kaj meldte sig derfor via mobiltlf. til Hugo, at han nu igen var på vej – ankom til Fensmark ca. kl. 17. En hurtig kop kaffe og et par snitter blev indtaget, hvorefter Hugo kørte kl. 1710 med Kaj og Lisa.

Heldigvis kendte Kaj, der var en ægte lolliker, vejen i Maribo til selve våbenhuset i kirken, og med hurtige greb blev fane rullet ud, og vi meldte os klar til prøven, der startede ca. kl. 1725 og sluttede ca. 15 min. senere.

Op til kl. 1900 blev domkirken næsten fyldt, og da kl. slog syv slag, førtes fanerne ind til den prægtige ”Sct. Jørgens March”, spillet af hjemmeværnsorkestet  i flotte toner.

Selve julemusikgudstjenesten var en blanding af en forkortet gudstjeneste iblandet salmer til orgelmusik og musikarrangementer spillet af musikkorpset.

Efter udgangsbønnen blev fanerne ført ud til det fantastiske musikstykke ”Kongernes konge” spillet med kraftig styrke af musikkorpset. En fantastisk oplevelse. Ved udgangsdøren inde i kirken dannede de 20 faner så en faneparade, hvor igennem alle besøgende gik på vej ud. En fin afslutning.

PS! HJV invitation til os lød i øvrigt på, at der efter gudstjeneste og koncert ville være ”kaffe mv. i tilstødende lokaler”.  Kaffe var der og mv. betød åbenbart kun lidt småkager (hele og knuste), selvom Kaj mente, der tidligere år havde været sandwich!

Vh. Hugo, soldaternr. 503270

TGR’s 67 års fødselsdagsparade i Fredericia, 1. november 2018.

Fra Sydsjælland deltog Kaj (med fanen) Helmer og Per (med kommandoen).

Efter samling gik samlingen gennem Fredericia by – en gåtur på ca 3 km. Undervejs blev holdt stop ved Meldahls rådhus, hvor diverse anerkendelser og mønter blev uddelt. Der blev holdt flotte taler, hvor også der var ros til Soldaterforeningerne.

Lidt malurt skal lyde: Faner og fremmødte fra Sydjylland – Sydsjælland og København (landsfanen), samt Forsvarsbrødrene i Fredericia – det burde kunne gøres bedre end 4 faner, men flot var det i det gode vejr.

Afsluttede med bespisning på Rye´s Kaserne, hvor vi indgik i den daglige forplejning med både varmt og koldt. Tak for en god dag.